Тест-драйв BMW i3. «На лижі» в Буковель

Довгоочікуване скасування Верховною Радою ПДВ і акцизу на імпорт електромобілів неминуче обернеться сплеском популярності на самий екологічний вид транспорту. За нашими прогнозами - в першу чергу на BMW i3, який давно переріс формат сіті-кара і готовий везти вас хоч «на лижі» в Буковель.

Чому саме Буковель?

По-перше, тому що, реагуючи на еко-тренди куди оперативніше нашої Ради, керівництво Radisson Blu Resort ще влітку встановило біля підніжжя готелю відразу кілька зарядних станцій. Так що тепер свідомим громадянам можна сміливо відправлятися в гори: відстань в 230 км від Львова до одного з найбільших лижних курортів світу подужає будь-який сучасний електрокар. (А від тепер ще по дорозі зі Львова ви можете підзарядити свій електрокар на нашій станції у м. Калуші)

Qk1XIGkzINCyINCR0YPQutC+0LLQtdC70ZYg0L3QsCDRhNC+0L3RliDQs9GW0YA=

По-друге, тому що з появою необхідної електромобільної інфраструктури екологія там буде тільки поліпшуватися. По-третє, Буковель - рекреаційний комплекс, який працює цілий рік, там ви можете оздоровитися, відпочити та покататись на лижах в будь-який з сезонів. Сноуборд і лижі (у Radisson є власна школа, і навіть виїзд на трасу), сани, снігоходи і собачі упряжки можна замінити кінними і пішими прогулянками, квадроциклами, позашляховиками, гірськими велосипедами і т.д. Або в перервах між відвідинами спа-центру влаштуватися на балконі, і насолоджуватися видами на Говерлу в обрамленні карпатських пасторалей.

У полоні умиротворення

І тільки «меню» процедур Anne Semonin Wellness & SPA Сenter замінити нічим - настільки воно унікальне. Заради нього одного сюди приїжджають з усіх куточків України, і з ближнього зарубіжжя. Комплекс займає площу в 2000 м. кв. і включає в себе дюжину процедурних кабінетів (таласотерапія, флоатінг, звичайний і гідромасаж, cалон краси, солярій, TechnoGym і т.д.), 4 типи сауни, 2 критих басейни і єдиний в Україні кабінет AlphaSphere. Хоча автор далекий від всіх цих детокс, лімфодренаж, зволожуючих сироваток та інших б’юті-занять, але сеанс релаксації - щось.

U3BhINGG0LXQvdGC0YAg0LPQvtGC0LXQu9GOIFJhZGlzc29uIEJsdSBSZXNvcnQg0LIg0JHRg9C60L7QstC10LvRlg==

Уявіть собі звуко- і світлонепроникну кімнату без вікон, в якій є лише пара отаманок дизайну віденського художника Ша. Синергія комфортної оку напівтемряви, м'якого синього підсвічування, медитативної музики і вібруючих їй в такт лож - і вже через 5 хвилин в мозок стукає дзен, а непідготовлених ще раніше захоплює за собою Морфей.

0KMgU3BhINGG0LXQvdGC0YDRliDQs9C+0YLQtdC70Y4gUmFkaXNzb24gQmx1IFJlc29ydCDQsiDQmtCw0YDQv9Cw0YLQsNGF

Музична доріжка

Альфа-ефект виявився ще і довгограючим - протягом усього зворотного шляху я дивувався власному спокою та умиротворенню. Виявляється, можна все життя подорожувати за кермом, мало не напам'ять пам'ятати основні траси, об'їздити всі куточки країни і ... відкрити їх заново під час розміреної їзди на i3. Справа в тому, що іноді ноутбуки працюють голосніше електромобілів - для останніх навіть довелося заново розробляти склоочисник, бо автомобільні двірники своїм шумом домінували над усіма іншими звуками. Так ось, безшумний BMW i3 дарує цілу симфонію супутніх поїздці мелодій: скрип під колесами свіжого снігу, завивання вітру в придорожніх смереках, «піскоструйка» колісних арок гравієм з узбіч, вистукування крапель дощу.

Читайте також: Огляд, характеристики та ціни автомобіля BMW i3

Main inside

Тема «відкрити заново» справедлива і для давно бачених дорожніх пейзажів. Оскільки електромобілі люблять розмірену їзду, в дорозі ви встигнете у всіх деталях розглянути пропливаючі за вікном картини. І запам'ятати, щоб потім відобразити всю цю нерукотворну красу. До чого це я? Настільки простим в управлінні і передбачуваним виявився найменший BMW. Він їде немов човник, що ковзає по водній гладі. З одного боку чуйний і точний, як і будь-який інший «баварець», з іншого - верткий і моторний. Зі світлофора сіті-кар вистрілює з спритністю переляканої ящірки (0-100 км / год за 7,3 с), але ще ефектніше він зупиняється. Варто ледь відпустити акселератор, і 170-сильний електромотор тут же починає осаджувати машинку, заряджаючи батарею. Тобто педаль гальма потрібна тільки для зовсім вже екстреного гальмування, коли водій задивиться на хмари дивовижної форми через панорамний дах, і проскочить з'їзд з траси.

Але, підозрюю, що на хмари ви почнете звертати увагу далеко не відразу - настільки феєричний сам салон, більше нагадує хол дизайнерського готелю. Абсолютно бездоганне відчуття простору: всередині куди просторіше, ніж може здатися зовні. Тут немає звичної для міських автомобілів скутості панеллю приладів, а відсутність центрального тунелю дозволило зробити підлогу абсолютно плоскою. Передні двері широкі, як у купе Aston Martin, а задні відкриваються проти ходу, що в купе з відсутністю середньої стійки дозволяє забиратися на гальорку з грацією Карли Бруні.

Стилістам нез'ясовним поки способом вдалося об'єднати в настільки замкнутому просторі прості форми і природні кольори з екзотичними матеріалами. В результаті вийшло яскраво, самобутньо і максимально екологічно, оскільки виконаний інтер'єр виключно з перероблених матеріалів. Але навіть, якщо вас бентежить шорстка фанера і повсть, і ви замовите більш звичну шкіряну оббивку, то будьте впевнені - вона вироблена і пофарбована за найостаннішими екотехнологіями.

Очікування з користю

Головний недолік більшості електрокарів – повільна зарядка, що передбачає як мінімум 2- – 3 годинні зупинки на підзарядку. Добре, якщо, як в даному випадку, на шляху з Києва в Буковель були великі міста, на огляд яких не шкода витратити дорогоцінний час.

Висновки

Головний стримуючий фактор для поширення електрокарів - нерозвинена мережа зарядних станцій. І якщо в мегаполісах зарядок стає все більше, то на периферії купують подібну техніку в основному мешканці приватних будинків. Але що робити тим, у кого з народження спрага зміни місць? Для вічно поспішаючих існує модифікація range extender з додатковим 2-циліндровим двигуном від BMW C650, з яким пробіг i3 збільшується з 200 км до 330 км. Тобто до курорту можна доїхати всього з однією зупинкою. А як казав класик, «суть не в тому, щоб якомога швидше знайти заповітну дорогу, а в тому, щоб якомога більше побачити по цій дорозі». І нехай весь світ зачекає - нові шляхи відкриваються тим, хто мислить інакше.

за матеріалами сайту "АвтоМИР"