Мої перші три місяці та економіка Nissan Leaf

Сьогодні закінчується моя весна у якості щасливого водія, хочу поділитись враженнями про економіку покупки Ніссан Ліф і перші місяці експлуатації. Спочатку суха статистика:

  • завдяки Electrocars  за 15000 $ отримано б\у авто з США у хорошому стані. З гніздом для швидкісної зарядки (CHAdeMO) і батареєю з ресурсом на 92%
  • проїхали трохи більше 2000+ км
  • один раз викликав евакуатор. Планова зарядка на трасі як на зло не працювала в той день, а “расход” авто з 5 пасажирами значно більший ніж я думав.
  • в середньому по моїм підрахункам 1 км обходиться десь в 30 копійок по вартості електроенергії.
  • з зарядками в Києві та Ірпіні-Бучі проблем не помітив, їх достатньо

INCb0Y7QsdC+0LzQuNGAINC30ZYg0YHQstC+0ZfQvCDQndGW0YHQsNC9INCb0ZbRhCwg0YLRgNCw0LLQtdC90YwsIDIwMTgg0YDQvtC60YM=

Найбільше мені подобається плавне водіння в режимі ECO, яке повністю відповідає моїй манері їзди, отриманої ще в штаті Делавар. Умовно я її називаю “пенсіонер”))

Якщо без кондиціонера, то можна і 150 км проїхати на одному заряді. Якщо з ним і по трасі (без ECO), то реально 120-130 км.

Дружині дуже подобається тиха робота двигуна, поїздка “як і літаку”. Також сам автомобіль сімейний, є просторий багажник, відеокамера для парковки і в цілому все що потрібно! Окрім того, за електромобілями майбутнє і хотілось би щоб в Ірпіні і надалі було чисте повітря!!

Багатьох в першу чергу цікавить економіка Ніссан Ліф, тому ось проста фінансова модель. Вона покаже яке авто вигідніше при вашому денному (річному) пробігу, ціні і витратам пального, прогнозу по ТО і ремонтам.

Наприклад в мене вийшло, що у порівннянні з бензиновим Форд Фокус за 10000$ і річному пробігу 24600 км покупка електромобіля стає економічно вигідною після 3.2 років експлуатації. Якщо порівнювати з газовими авто, то думаю термін ще збільшиться, модель якраз і дозволяє рахувати різні варіанти.

 

Nissan Leaf (Ніссан Ліф) - економіка та калькулятор

Робіть власну копію таблиці щоб працювати із цифрами, актуальним саме для вас.

Більше про експллуатацію та типові питання власників ви можете знайти на форумі власників електромобілів.