Як вибрати краще СТО?  Рекомендації

Про те, що вибір СТО був помилковим, ми зазвичай дізнаємося заднім числом – коли стає очевидним той чи інший дефект ремонту. А як визначити який автосервіс хороший і куди краще звернутись?

Станція техобслуговування, де надають якісний сервіс та проводять ремонт автомобілів, найчастіше має певні помітні зовнішні ознаки. Власне, як і СТО, яка може «халтурити». Щоб виявити, до якого автосервісу вам краще звернутись, слід звернути увагу на деякі тонкощі. Цікаво, що всі вони більшою мірою зводяться до людського фактору. Тому придивляйтеся не тільки до приміщення та обладнання станції, але й, насамперед, – до людей.

5 ознак хорошої СТО

Зацікавленість СТО перспективою подальшого співробітництва з клієнтом. Спробуйте простежити, про що говорить майстер-приймальник і працівники в цехах з клієнтами, які приїхали перед вами. Якщо водія заносять в базу даних, запрошують приїхати через якийсь час на перевірку або діагностику, значить, майстерня зацікавлена взяти вашу машину на постійне обслуговування.

Гарантія на роботу. Обов’язково запитайте приймальника про умови гарантії. Справа не стільки в теоретичній можливості захистити ваш гаманець, скільки в готовності станції відповідати за свою роботу. Якщо гарантія не надається або супроводжується багатьма застереженнями, швидше за все, у підприємства вже є досвід рекламацій від незадоволених клієнтів.

Чистота і порядок на території, в приміщеннях для клієнтів і в цехах. Цей чинник дуже важливий, так як бруд і пил легко може потрапити у вузли і агрегати вашого автомобіля. Крім того наявність чистого і акуратного цеху також опосередковано може свідчити про те що тут дбають не тільки про чистоту приміщень а отже і якість послуг повинні більш контролювати ніж на сервісах де царює хаос і безпорядок.

Можливість стежити за ремонтом. Наявність кафе або кімнати очікування для клієнтів, або навіть кімнати з видом на цех, в якому проводять роботи по вашому авто говорить не тільки про фінансове благополуччя СТО. Якщо керівники підприємства не прагнуть приховувати що-небудь від власників автомобілів, значить, можна розраховувати на високу якість послуг.

Читайте також: Як пригнати та розмитнити авто з Німеччини

Публічність станції. Зверніть увагу на дипломи, нагороди та інші атрибути на стінах в столі замовлень. Якщо сервіс веде активне публічне життя, не соромиться розповідати про себе в пресі, сомережах, інтернеті і на ТБ – це хороша ознака. Участь у професійних конкурсах майстрів, рейтингах або в об’єднаннях професіоналів часто є ще одним доказом високої якості послуг підприємства. Наявність якнайповнішої інформації на сайті та у вестибулі СТО також свідчить що тут немає нічого приховувати, ми хочемо якнайповніше поінформувати вас про нас, ми відкриті до людей

5 ознак сумнівною СТО

Неврівноважені співробітники. Не тіште себе надією, що у хамовитого майстра-приймальника сьогодні просто поганий настрій. На нормальному підприємстві не будуть і дня тримати працівника, яка зриває зло на тих, хто приносить в компанію гроші. Швидше за все, це система, в якій слабким може виявитися будь-ланка. В тому числі і та, яка буде мати справу з вашим автомобілем.

Нав’язування запчастин. Недобре, якщо вам нав’язують комплектуючі або розхідники тільки оригінальні або однієї марки. Нехай навіть під приводом того, що за якість саме цього бренду СТО може поручитися. Насправді гідних постачальників запчастин і витратних матеріалів – десятки.

А обмежуючи вашу свободу вибору, СТО намагається заробити на вас більше грошей і уникнути зайвих клопотів.

Умови роботи для співробітників майстерні. Загляньте в цех, зверніть увагу на мікроклімат у приміщеннях. Якщо взимку майстри одягнені в тілогрійки і дихають пором, а влітку ходять по формі «голий торс», знемагаючи від спеки, навряд чи їм буде хотітися виконати ремонт якісно.

Обмеження! Досі трапляються майстерні, де не те що немає кімнати відпочинку з видом на цех, але і не пускають клієнта в ремзону ні під яким приводом. І мотивують це, звичайно ж, турботою про безпеку відвідувача. Не вірте: навіть на самих пафосних столичних СТО клієнт може бути присутнім при ремонті своєї машини, попередньо одягнувши в халат-накидку і захисну каску. Не варто довіряти свою машину тому, хто хоче від вас що-небудь приховати.

Нав’язування послуг, а не рекомендації. При діагностиці несправності автомобіля не кожен клієнт може вловити різницю між рекомендацією спеціаліста і бажанням нав’язати автомобілісту побільше товарів або послуг.
Але на якісній СТО спроби перенаправити вас з поста діагностики в зону ремонту не повинні бути нав’язливими. На хорошій станції автосервісу всі доводи аргументовані, а рекомендації по виконанню робіт прив’язані до допустимого довгострокового або короткосрочному пробігу.

Звичайно, будь-який автосервіс – це бізнес. Але постарайтеся зрозуміти, наскільки конкретна СТО враховує ваші інтереси – отримання якісного ремонту або ТО і обирайте кращих!